Advies circulariteit

Advies circulaire projecten

Circulair slopen, renoveren of bouwen vraagt om een andere aanpak dan u wellicht gewend bent van lineaire projecten waar u jarenlange ervaring mee heeft. Om tot een succesvol project te komen, geven wij u graag advies over de circulaire mogelijkheden binnen uw project.

Een circulair project kenmerkt zich onder andere door andere samenwerkingsvormen. Alle partijen moeten met elkaar om tafel, bijvoorbeeld in een bouwteam, waarmee samen tot een succesvol project wordt gewerkt. Wij kunnen in elke fase van uw project adviseren en ondersteunen en sluiten ook graag aan in het bouwteam.

Om de circulaire waarde van uw project uit te drukken, gebruiken wij verschillende rekenmethodes:

  • BCI berekening
    Om circulariteit in de praktijk meetbaar te maken, maakt Insert gebruik van de Building Circularity Index, ofwel het meetinstrument BCI. Met deze rekenmethode geven wij u inzicht in de circulaire potentie van een nieuw of bestaand gebouw.
  • ITree, via onze partners van Insert Groen
    Insert heeft als doel om ook bomen en heesters zoveel mogelijk te behouden, te verplanten en niet langer bij projecten in de buitenruimte zomaar te kappen. Om de waarde van bomen inzichtelijk te maken, bieden wij advies aan op basis van i-Tree. Dit programma geeft inzicht in de financiële waarde van een boom. Ook wordt de milieu waarde bepaald, uitgedrukt in onder andere wateropslag, CO2-opslag en stikstof-afvang.
  • Kansenkaart
    Wij gebruiken een kansenkaart om de financiële, sociale en milieu impact inzichtelijk te maken.

Kunnen wij iets betekenen voor uw circulaire project? Wij komen graag met u in contact.

Kennis uit de praktijk

Inzicht in circulaire waarde projecten

Insert helpt mee aan een betere wereld!

Insert zet zich in om een mooier morgen te creëren door grondstofverspilling vandaag tegen te gaan. Dit doen wij voor diverse sectoren, zoals de bouw, groen en civiele sector. Door te verbinden en inzicht te bieden, dragen wij bij aan zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van materialen en groenobjecten. Met onze diensten werken wij mee aan het behalen van diverse duurzame ontwikkelingsdoelen. Zie hieronder de doelen waaraan het advies van Insert bijdraagt.

11

Duurzame steden en gemeenschappen

Bekijk
12

Verantwoordelijke consumptie en productie

Bekijk
17

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Bekijk

Onze diensten

Insert Marktplaats

Bekijk

Materialen- en/of stoffeninventarisatie

Bekijk

Materialenopslag

Bekijk

Specifieke zoekopdracht circulaire materialen

Bekijk

Onderzoek circulaire mogelijkheden

Bekijk

Vraag vrijblijvend informatie aan

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Liever telefonisch contact? Bel: 0318 247 742

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.