Materialeninventarisatie - stoffeninventarisatie

Materialen- en/of stoffeninventarisatie

Wilt u uw gebouw circulair laten slopen en bent u benieuwd welke herbruikbare materialen en/ of grondstoffen in het gebouw zitten? Wilt u weten wat de herbruikbare waarde van de openbare ruimte in uw gemeente is? Insert biedt graag inzicht door het maken van een digitale materialen en/ of (grond)stoffeninventarisatie.

Materiaalinventarisatie

Bij de materialeninventarisatie worden alle mogelijke circulaire materialen gedocumenteerd. In de binnenruimte maken wij hierbij gebruik van een app, die, indien gewenst, eenvoudig de vrijkomende materialen koppelt naar de Insert Marktplaats.

In de openbare ruimte hebben wij de mogelijkheid om naast een materialeninventarisatie, ook een GIS-opname uit te voeren. Daarbij worden alle specifieke gegevens van de verschillende objecten opgenomen in een kaart van het gebied. Zo weet u altijd welke materialen er op welke locatie staan. U kunt deze informatie bijvoorbeeld gebruiken voor een ontwerp van een nieuwe locatie, vanuit de bestaande locatie.

Bij een materiaalinventarisatie kunt u kiezen uit drie niveaus van inventariseren. Bij niveau 1 nemen wij de herbruikbare materialen op, bij niveau twee kijken wij naar alle beschikbare materialen in uw project en bij niveau drie voegen wij hier het R-model aan toe. Dit R-model geeft u inzicht in de manier waarop de verschillende materialen weer ingezet kunnen worden op een nieuwe locatie. Zo geven wij inzicht in de circulaire mogelijkheden van uw (bouw)materialen.

(Grond)stoffeninventarisatie

Bij een stoffeninventarisatie maken wij een inventarisatie op basis van hoofddeelstromen. Aan de hand van bestaande bouwtekeningen en/ of een visuele inspectie op de locatie, worden de hoeveelheden betonpuin, glas, metaal, hout, kalkzandsteen en bijvoorbeeld mengpuin geregistreerd. Hiermee kan een ‘materialenpaspoort’ worden gemaakt dat wordt geregistreerd bij Madaster. Daarnaast kunnen wij de hoogte onderzoeken van de circulaire restwaarde.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Bespreek uw wensen met onze adviseur.

Inzicht in circulaire materialen

Volledige, digitale opname van de materiaalvoorraad in STABU en/ of RAW-codering

Makkelijke koppeling tussen de digitale opname en de Insert Marktplaats

Insert helpt mee aan een betere wereld!

Insert zet zich in om een mooier morgen te creëren door grondstofverspilling vandaag tegen te gaan. Dit doen wij voor diverse sectoren, zoals de bouw, groen en civiele sector. Door te verbinden en inzicht te bieden, dragen wij bij aan zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van materialen en groenobjecten. Met onze diensten werken wij mee aan het behalen van diverse duurzame ontwikkelingsdoelen. Zie hieronder de doelen waaraan de materialen- en stoffeninventarisaties bijdragen.

12

Verantwoordelijke consumptie en productie

Bekijk

Onze diensten

Insert Marktplaats

Bekijk

Materialenopslag

Bekijk

Specifieke zoekopdracht circulaire materialen

Bekijk

Onderzoek circulaire mogelijkheden

Bekijk

Advies circulaire projecten

Bekijk

Vraag vrijblijvend informatie aan

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Liever telefonisch contact? Bel: 0318 247 742

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.