Advies circulariteit

Advies, ontwikkeling & onderzoek

Wanneer je circulair wilt werken met je organisatie en je de ambitie hebt om je lineaire processen om te zetten naar circulaire processen vraagt dat om een gedegen aanpak. Insert heeft de kwaliteiten in huis te ondersteunen bij deze transitie.

Iedereen werkt anders en overal zijn processen anders ingericht. Daarom is er niet altijd een eenduidige integrale aanpak te benoemen voor circulair werken. De ontwikkelaars van Insert kunnen je helpen om inzicht te geven in je huidige processen en deze om te vormen tot circulaire processen.  We werken samen om te ontdekken wat het beste past bij jouw organisatie.

  • Samen nieuwe circulaire processen ontwikkelen
  • Kennis op gebied van circulair werken
  • Van tekentafel tot aflevering
  • Onderzoek naar hergebruik
  • Rekenen met alle marktstandaarden

Niet alleen advies, maar samenwerking

Jij kent je organisatie het beste en wij hebben de wijsheid niet in pacht. Wij geloven dat we samen met onze opdrachtgevers een nieuw pad moeten bewandelen. Circulair werken is namelijk nieuw voor ons allemaal. Er zijn nog geen standaarden, die moeten we samen ontwikkelen. Met jouw kennis van de organisatie en onze circulaire kennis en ervaring staat onze ontwikkelaar naast je om je te begeleiden in de ontdekking van het circulaire proces.

Hulp bij elke stap in het proces

Een circulair project kenmerkt zich onder andere door andere samenwerkingsvormen dan we gewend zijn. Alle partijen moeten met elkaar om tafel, bijvoorbeeld in een bouwteam, waarmee samen tot een succesvol project wordt gewerkt. Wij kunnen in elke fase van je project helpen en ondersteunen en sluiten ook graag aan in het bouwteam.

Onderzoek naar hergebruik

Insert vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk materialen worden hergebruikt. Om dit te stimuleren, onderzoeken wij circulaire mogelijkheden van specifieke materiaal- of reststromen die praktisch uitvoerbaar zijn. Na het onderzoek zetten we samen deze nieuw op te zetten circulaire processen op om meteen impact te maken in de praktijk.

Slim slopen-tool

Deze tool helpt slopers en opdrachtgevers om inzicht te krijgen in de milieu impact van een sloopproject. Na het bereken van de CO2– en NOx-uitstoot in de planfase kijken we naar mogelijkheden om dit te verlagen door middel van hergebruik.

iTree

Om de waarde van bomen inzichtelijk te maken kunnen de Insert Kernpartners Groen een inventarisatie doen basis van i-Tree. Dit programma geeft inzicht in de financiële waarde van een boom. Ook wordt de milieu-waarde bepaald, uitgedrukt in onder andere wateropslag, CO2-opslag en stikstof-afvang.

 

Kansenkaart

De kansenkaart is samen met onze partners ontwikkeld om een goede afweging te maken welke materialen interessant zijn voor hergebruik. Het geeft niet alleen inzicht in de financiële component, maar kijkt bijvoorbeeld ook naar de milieu-impact en sociale en technische aspecten.

Kunnen wij iets betekenen voor je circulaire project?

Onze programmamanager Peter bespreekt graag wat Insert kan doen om jouw organisatieprocessen circulair in te richten.

Insert helpt mee aan een betere wereld!

Insert zet zich in om een mooier morgen te creëren door grondstofverspilling vandaag tegen te gaan. Dit doen wij voor diverse sectoren, zoals de bouw, groen en civiele sector. Door te verbinden en inzicht te bieden, dragen wij bij aan zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van materialen en groenobjecten. Met onze diensten werken wij mee aan het behalen van diverse duurzame ontwikkelingsdoelen. Zie hieronder de doelen waaraan het advies van Insert bijdraagt.

11

Duurzame steden en gemeenschappen

Bekijk
12

Verantwoordelijke consumptie en productie

Bekijk
17

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Bekijk

Onze diensten

Materialeninventarisatie

Bekijk

Materialenopslag

Bekijk

Specifieke zoekopdracht circulaire materialen

Bekijk