Onderzoek circulaire mogelijkheden

Onderzoek circulaire mogelijkheden

Insert vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk vrijkomende bouwmaterialen, materialen uit de openbare ruimte en bomen en heesters worden hergebruikt. Om dit te stimuleren, onderzoeken wij circulaire mogelijkheden van specifieke materiaal- of afvalstromen. Na zo’n onderzoek zorgen wij dat de stroom praktisch uitvoerbaar wordt en indien gewenst operationeel wordt gemaakt. Zo zetten wij samen met onze partners stappen naar een volledig circulaire economie.

Materiaalstromen

Elk jaar worden miljoenen kilo’s materiaal geplaatst en na een langere of kortere gebruiksperiode ook weer verwijderd bij sloop- en renovatieprojecten. Voor verschillende categorieën materialen en producten kijkt Insert naar de hoogst mogelijke manier van hergebruik. Zo bieden wij bijvoorbeeld samen met onze partners refurbished plafondplaten aan. Na een onderzoeksperiode, is deze stroom succesvol in de praktijk gebracht. De platen worden geoogst, opnieuw gespoten en weer in de markt gezet. Daarmee besparen wij met zijn allen miljoenen kilo’s aan CO2-uitstoot.

Afvalstromen

Het circulair gebruiken van materialen gaat niet alleen over reeds gebruikte materialen, maar ook over het voorkomen van afval en het verlagen van het uitvalpercentage van nieuwe materialen die gedurende een bouwproject worden ingekocht en gebruikt.

Bent u benieuwd hoe deze afvalstromen van nieuwe materialen in uw project tot een minimum kunnen worden teruggedrongen of meer circulair kunnen worden gemaakt? Insert voert dit onderzoek graag voor u uit.

Wij kijken naar de mogelijkheden om deze afvalstromen te verkleinen en hoe we de overtallige materialen een volwaardig leven kunnen geven. Ons doel is om alle materialen waarde te geven, zodat nieuwe materialen niet meer verloren gaan als afval.

Kunnen wij iets betekenen voor uw onderzoek naar circulariteit op het gebied van bouwmaterialen, materialen in de openbare ruimte of bomen en heesters? Wilt u weten hoe Insert dit onderzoek kan uitvoeren? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Hoogwaardig hergebruik

Reductie CO2-uitstoot

Zo’n laag mogelijk uitvalpercentage materialen

Insert helpt mee aan een betere wereld!

Insert zet zich in om een mooier morgen te creëren door grondstofverspilling vandaag tegen te gaan. Dit doen wij voor diverse sectoren, zoals de bouw, groen en civiele sector. Door te verbinden en inzicht te bieden, dragen wij bij aan zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van materialen en groenobjecten. Met onze diensten werken wij mee aan het behalen van diverse duurzame ontwikkelingsdoelen. Zie hieronder de doelen waaraan het onderzoek bijdraagt.

12

Verantwoordelijke consumptie en productie

Bekijk
11

Duurzame steden en gemeenschappen

Bekijk

Onze diensten

Insert Marktplaats

Bekijk

Materialen- en/of stoffeninventarisatie

Bekijk

Materialenopslag

Bekijk

Specifieke zoekopdracht circulaire materialen

Bekijk

Advies circulaire projecten

Bekijk

Vraag vrijblijvend informatie aan

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Liever telefonisch contact? Bel: 0318 247 742

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.