Materialeninventarisatie

Materialeninventarisatie

Wanneer je gebruikte bouwmaterialen wilt verkopen is het essentieel om een materiaalinventarisatie te doen. De partners van Insert hebben experts in huis op het gebied van circulair bouwen en weten precies welke materialen herbruikbaar zijn. Zo kunnen we samen met de markt zoveel mogelijk materialen hergebruiken.

Wat is een materialeninventarisatie?

Bij een materiaalinventarisatie gaat een expert op het gebied van circulair bouwen naar het gebouw om te kijken welke sloopmaterialen kunnen worden hergebruikt. Dit wordt vervolgens gedocumenteerd en verwerkt tot een overzichtelijk rapport. Een materiaalinventarisatie kan gedaan worden voor de circulaire bouw of vastgoed, maar ook voor hergebruik in de openbare ruimte. Met een inventarisatie is er een compleet beeld van de circulaire waarde. Dit vormt de basis voor een circulair sloopplan waarmee een circulair sloopbedrijf mee aan de slag kan.

Afbeelding van opname app

Partners van Insert

Insert beschikt over een netwerk van bedrijven die een materiaalinventarisatie kunnen aanbieden. Doordat Insert meekijkt met de inventarisaties ben je gegarandeerd van een hoogwaardige aflevering van een inventarisatierapport. Vervolgens kunnen de herbruikbare materialen eenvoudig worden geïmporteerd in Insert Marktplaats en Insert Connect.

Voordelen van materialeninventarisatie via Insert

  • Inzicht in herbruikbare materialen
  • Eenvoudig te importeren in Insert Marktplaats
  • Koppeling met Madaster en andere systemen
  • Geen onnodig sloopafval
  • Kwaliteitscontrole door Insert

Inventarisaties in de openbare ruimte

In de openbare ruimte hebben wij de mogelijkheid om naast een materialeninventarisatie, ook een GIS-opname uit te voeren. Daarbij worden alle specifieke gegevens van de verschillende objecten opgenomen in een kaart van het gebied. Zo weet je altijd welke materialen er op welke locatie staan. Vervolgens kun je deze informatie gebruiken voor een ontwerp van een nieuwe locatie.

Meer over openbare ruimte

Kosten materiaalinventarisatie

De kosten van een materiaalinventarisatie zijn afhankelijk van de grootte van het gebouw of gebied dat moet worden bekeken. Daarnaast hangt het af van de grondigheid van de inventarisatie. Onze partners inventariseren circulair bouwmateriaal op drie niveaus.

 Niveau 1Niveau 2Niveau 3
Herbruikbare materialenxxx
Alle materialen in projectxx
Stabu- en RAW coderingx
10R-modelx
Vraag offerte aanVraag offerte aanVraag offerte aan

Inventarisatie op basis van grondstoffen

Er kan ook een inventarisatie worden gedaan op basis van grondstoffen. Aan de hand van bestaande bouwtekeningen worden de hoeveelheden betonpuin, glas, metaal, hout, kalkzandsteen en bijvoorbeeld mengpuin geregistreerd. Deze sloopmaterialen kun je registeren bij onze partner Madaster.

Heb je een materiaalinventarisatie nodig?

Wil je ook weten welk circulair bouwmateriaal in jouw project aanwezig is? De partners van Insert kunnen op verschillende manieren een materialeninventarisatie doen. Neem contact op met Peter Kreukniet om de mogelijkheden te bespreken.

Insert helpt mee aan een betere wereld!

Insert zet zich in om een mooier morgen te creëren door grondstofverspilling vandaag tegen te gaan. Dit doen wij voor diverse sectoren, zoals de bouw, groen en civiele sector. Door te verbinden en inzicht te bieden, dragen wij bij aan zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van materialen en groenobjecten. Met onze diensten werken wij mee aan het behalen van diverse duurzame ontwikkelingsdoelen. Zie hieronder de doelen waaraan de materialen- en stoffeninventarisaties bijdragen.

12

Verantwoordelijke consumptie en productie

Bekijk

Onze diensten

Materialenopslag

Bekijk

Specifieke zoekopdracht circulaire materialen

Bekijk

Advies, ontwikkeling & onderzoek

Bekijk