Circulair groen

Groen

Ecosystemen leveren continu diensten die van onschatbare waarde zijn voor mens en aarde. Ook met de huidige klimaatveranderingen, bieden bomen en heesters kansen. Beplanting zuivert water en lucht, faciliteert biodiversiteit, houdt hemelwater vast, reguleert het CO2-gehalte en slaat stikstof op. De waarde van deze ecosysteemdiensten neemt toe naarmate beplanting meer volwassen is. Daarom zetten wij ons in om bomen en heesters die al jaren de tijd hebben gehad om te groeien, niet te verspillen, maar juist circulair te verplanten.

Wat we doen

Samen met onze aangesloten hoveniers en boomadviesbureaus hebben wij het kwaliteitslabel groen ontwikkeld. Dit label geeft inzicht in de mogelijkheden om een groenobject te verplanten en optimaliseert de kans op een geslaagde verplanting. Hiermee werken wij aan ons doel om de waarde van ecosysteemdiensten zoveel mogelijk te behouden.

Kwaliteitslabel groen

Met het Kwaliteitslabel Groen werken wij aan ons doel om de waarde van groenobjecten zoveel mogelijk te behouden. Het label geeft snel inzicht in de verplantbaarheid van groenobjecten en het behoud van ecosysteemdiensten. Door onze samenwerking met NL Greenlabel draagt het bovendien bij aan het behalen van het NL Gebieds- en Terreinlabel van NL Greenlabel. Tevens versterkt het label het BREAAM-NL certificaat. Daarmee biedt het Kwaliteitslabel Groen niet alleen toegevoegde waarde voor een mooiere wereld, maar ook voor het verduurzamen van uw project.

Lees meer over het Kwaliteitslabel Groen

Kwaliteitslabel groen - Circulair groen - Bomen verplanten

Behoud van de waarde van ecosystemen

Door bomen en heesters die al jaren de tijd hebben gehad om te groeien, niet te verspillen, maar circulair te verplanten, wordt de waarde van ecosystemen behouden.

Inzet Insert Kwaliteitslabel Groen

Samen met onze aangesloten hoveniers en boomadviesbureaus hebben we het Insert Kwaliteitslabel Groen ontwikkeld. Door het totale verplantingsproces te optimaliseren, wordt de kans op een geslaagde verplanting vergroot.

Inzet i-Tree

Om de waarde van bomen inzichtelijk te maken, bieden wij advies aan op basis van i-Tree.

Insert helpt mee aan een betere wereld!

Insert zet zich in om een mooier morgen te creëren door grondstofverspilling vandaag tegen te gaan. Dit doen wij voor diverse sectoren, zoals de bouw, groen en civiele sector. Door te verbinden en inzicht te bieden, dragen wij bij aan zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van materialen en groenobjecten. Met onze diensten werken wij mee aan het behalen van diverse duurzame ontwikkelingsdoelen. Zie hieronder de doelen waaraan onze activiteiten in de groensector bijdragen.

15

Leven op het land

Bekijk
17

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Bekijk
12

Verantwoordelijke consumptie en productie

Bekijk

Deze boom maakte een reis van 100 kilometer

Boom verplant naar nieuwe locatie in Amersfoort

Van Bornerbroek in Twente naar Amersfoort, een flinke trip voor een boom van 45 jaar oud en 8 meter groot. Deze boom hee...

Bekijk project