Circulair groen

Sector Groen

Ecosystemen leveren continu diensten die van onschatbare waarde zijn voor mens en aarde. Ook met de huidige klimaatveranderingen, bieden bomen en heesters kansen. Beplanting zuivert water en lucht, faciliteert biodiversiteit, houdt hemelwater vast, reguleert het CO2-gehalte en slaat stikstof op. De waarde van deze ecosysteemdiensten neemt toe naarmate beplanting meer volwassen is. Daarom zetten wij ons in om bomen en heesters die al jaren de tijd hebben gehad om te groeien, niet te verspillen, maar juist circulair te verplanten.

Wat we doen

Samen met onze aangesloten hoveniers en boomadviesbureaus hebben wij het kwaliteitslabel groen ontwikkeld. Dit label geeft inzicht in de mogelijkheden om een groenobject te verplanten en optimaliseert de kans op een geslaagde verplanting. Hiermee werken wij aan ons doel om de waarde van ecosysteemdiensten zoveel mogelijk te behouden.

Kwaliteitslabel groen - Circulair groen - Bomen verplanten

Kwaliteitslabel groen

Met het Kwaliteitslabel Groen werken wij aan ons doel om de waarde van groenobjecten zoveel mogelijk te behouden. Het label geeft snel inzicht in de verplantbaarheid van groenobjecten en het behoud van ecosysteemdiensten. Door onze samenwerking met NL Greenlabel draagt het bovendien bij aan het behalen van het NL Gebieds- en Terreinlabel van NL Greenlabel. Tevens versterkt het label het BREAAM-NL certificaat. Daarmee biedt het Kwaliteitslabel Groen niet alleen toegevoegde waarde voor een mooiere wereld, maar ook voor het verduurzamen van uw project.

Lees meer over het Kwaliteitslabel Groen

Behoud van de waarde van ecosystemen

Door bomen en heesters die al jaren de tijd hebben gehad om te groeien, niet te verspillen, maar circulair te verplanten, wordt de waarde van ecosystemen behouden.

Inzet Insert Kwaliteitslabel Groen

Samen met onze aangesloten hoveniers en boomadviesbureaus hebben we het Insert Kwaliteitslabel Groen ontwikkeld. Door het totale verplantingsproces te optimaliseren, wordt de kans op een geslaagde verplanting vergroot.

Inzet i-Tree

Om de waarde van bomen inzichtelijk te maken, bieden wij advies aan op basis van i-Tree.