
Berichten

Circulaire economie in de lift
De circulaire economie zit in de lift, blijkt uit onderzoek van SEO Economisch onderzoek in opdracht van MVO Nederland. ...
Verder lezen

Insert Connect voor de openbare ruimte
In de openbare ruimte maken we nog te weinig gebruik van circulaire mogelijkheden. Zonde, want juist de openbare ruimte ...
Verder lezen

De totale circulaire waarde
De keuze om circulariteit, en specifiek hergebruik van materialen, toe te passen in projecten is vaak alleen gebaseerd o...
Verder lezen

Naar een wereld die pronkt met hergebruikte materialen
Laatst fietste ik een rondje door mijn wijk. En terwijl ik dagelijks met circulariteit bezig ben, viel het mij op dat er...
Verder lezen

Waarom sluit Insert aan bij de ketenstandaarden STABU & RAW?
Hergebruik van materialen wordt steeds belangrijker. Het is daarbij essentieel dat gebruikers op het juiste moment de ju...
Verder lezen

Insert maakt videopodcast over de circulaire openbare ruimte
Insert heeft een driedelige videopodcasts over hergebruik van materialen in de openbare ruimte gemaakt. We nemen je mee ...
Verder lezen

Insert ondersteunt Rijksvastgoedbedrijf in circulaire doelstellingen
Het Rijksvastgoedbedrijf wil hoogwaardig hergebruik integreren in hun processen. Daarnaast gaan ze ook heel concreet aan...
Verder lezen

Groen 10R-Model voor circulair verplanten van bomen en heesters
Stichting Insert ontwikkelde samen met toonaangevende groenpartijen, de Insert Kernpartners Groen, het 10R-model Groen. ...
Verder lezen

Circulair interieurontwerp: hoe dan?
Dinsdag 8 februari organiseerden Insert en BNI de inspiratiesessie “Circulair interieurontwerp: hoe dan?” I...
Verder lezen

Wij brengen circulariteit in beeld
Peter Kreukniet van Insert: “Het is niet makkelijk om inzicht te krijgen in circulaire proces...
Verder lezen

BNI wordt Gaudí-partner voor circulair interieurontwerp
Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI) en Stichting Insert hebben op 8 februari een samenwerkingsovere...
Verder lezen

Passie voor pindakaas en circulariteit
Sinds 2016 maken ze handgemaakte pindakaas, in 10 verschillende smaken, op zo’n natuurlijk mogelijke manier. Geen palm...