Insert diensten - circulaire diensten

Onze diensten

Insert Marktplaats

Heeft u circulaire materialen om aan te bieden, of bent u op zoek naar circulaire materialen? De Insert Marktplaats is ons circulaire platform ter bevordering van de afzet van herbruikbare bouwmaterialen, materialen uit de openbare ruimte en bomen en heesters. Het geeft zichtbaarheid aan de circulaire mogelijkheden van gebruikte bouwmaterialen, zodat vraag en aanbod gekoppeld kunnen worden.

Materialen- en/of stoffen­inventarisatie

Insert voert digitale materialen- en/of stoffeninventarisaties uit voor opdrachtgevers. Bij een materialeninventarisatie worden alle circulaire bouwmaterialen en herbruikbare materialen uit de openbare ruimte gedocumenteerd. Bij een stoffeninventarisatie gebeurt dit op basis van hoofddeelstromen.

Materialenopslag

Het kan zijn dat er materialen op de Insert Marktplaats staan die u graag wilt toepassen in uw circulaire project, maar die u nu nog niet kunt plaatsen of op de bouwlocatie kunt opslaan. Onze partners hebben bijna allemaal een opslaglocatie, een zogenaamde logistieke HUB, waar tijdelijk circulaire bouwmaterialen kunnen worden opgeslagen.

Specifieke zoekopdracht circulaire materialen

Bent u op zoek naar specifieke circulaire (bouw)materialen, bomen of heesters? Wij denken graag met u mee over de circulaire mogelijkheden. Via ons netwerk kunnen wij u in uw zoektocht helpen.

Onderzoek circulaire mogelijkheden

Insert vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk vrijkomende bouwmaterialen, materialen uit de openbare ruimte en bomen en heesters worden hergebruikt. Om dit te stimuleren, onderzoeken wij circulaire mogelijkheden van specifieke materiaal- of afvalstromen.

Advies circulaire projecten

Circulaire projecten vragen om een andere aanpak dan u wellicht gewend bent. Om tot een succesvol project te komen, geven wij u graag advies en inzicht in de circulaire mogelijkheden en daarbij horende milieu impact binnen uw project.