Circulariteit infra

Civiel

In de openbare ruimte maken we nog weinig gebruik van circulaire mogelijkheden. Zonde, want juist de openbare ruimte biedt een wereld aan herbruikbare mogelijkheden. Stenen, lantaarnpalen, prullenbakken en bankjes: allemaal materialen die je op diverse plekken tegenkomt en de potentie hebben om tijdens een renovatie of gebiedsontwikkeling opnieuw ingezet te worden.

Openbare ruimte als opslaglocatie

Herbruikbare stenenElke straat, elk plein, elk terrein wordt eens in de zoveel tijd opnieuw ingericht. Van alle materialen in de openbare ruimte weten we dus dat we ze in de toekomst weer verwijderen, terwijl ze nog geschikt zijn voor hergebruik. De openbare ruimte is dus eigenlijk niets meer dan een opslaglocatie voor een bepaalde tijd. En die opslaglocatie bezit een schat aan circulaire materialen, zoals herbruikbare stoeptegels, herbruikbare kolken en herbruikbare lantaarnpalen.

Een conventionele opslaglocatie is gebruiksvriendelijk wanneer inzichtelijk is welke materialen in de opslaglocatie beschikbaar zijn en waar je ze kunt vinden. Op dezelfde manier kijkt Insert naar de openbare ruimte als opslaglocatie van herbruikbare materialen. Als assetmanager wil je inzicht hebben welke materialen je hebt en wat de geschiedenis van die materialen is.

Insert Connect

Insert helpt met haar diensten en producten om inzicht te krijgen in bestaande materialen. Met Insert Connect bieden wij een platform waarmee inzicht wordt geboden over de openbare ruimte als opslaglocatie.

Lees meer over Insert Connect

Advies, ontwikkeling & onderzoek

Om circulair te werken moet je je processen veranderen en anders kijken naar bestaande materialen. Bij deze veranderingen in werkwijze werken we samen naar een circulaire toekomst.

Lees meer over ons ontwikkeltraject

GIS

Voor inventarisaties in de openbare ruimte gebruiken onze partners GIS. Hiermee zie je op een kaart van elke locatie welk materiaal daar aanwezig is en van elk materiaal waar dit nu ligt.

Ook samenwerken met Insert bij jouw project in de openbare ruimte?

Wil je ook aan de slag met circulaire mogelijkheden in de openbare ruimte? Wij kunnen op verschillende manieren een bijdrage leveren om circulariteit bij jou in de organisatie naar een hoger niveau te brengen. Neem contact op met Peter Kreukniet om de mogelijkheden te bespreken.

Insert zet zich in om een mooier morgen te creëren door grondstofverspilling vandaag tegen te gaan. Dit doen wij voor diverse sectoren, zoals de bouw, groen en civiele sector. Door te verbinden en inzicht te bieden, dragen wij bij aan zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van materialen en groenobjecten. Met onze diensten werken wij mee aan het behalen van diverse duurzame ontwikkelingsdoelen. Zie hieronder de doelen waaraan onze activiteiten in de civiele sector bijdragen.

Insert helpt mee aan een betere wereld!

9

Industrie, Innovatie en infrastructuur

Bekijk
17

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Bekijk
12

Verantwoordelijke consumptie en productie

Bekijk