Civiel
In de openbare ruimte maken we nog weinig gebruik van circulaire mogelijkheden. Zonde, want juist de openbare ruimte biedt een wereld aan herbruikbare mogelijkheden. Stenen, lantaarnpalen, prullenbakken en bankjes: allemaal materialen die je op diverse plekken tegenkomt en de potentie hebben om tijdens een renovatie of gebiedsontwikkeling opnieuw ingezet te worden.
Openbare ruimte als opslaglocatie
Elke straat, elk plein, elk terrein wordt eens in de zoveel tijd opnieuw ingericht. Van alle materialen in de openbare ruimte weten we dus dat we ze in de toekomst weer verwijderen, terwijl ze nog geschikt zijn voor hergebruik. De openbare ruimte is dus eigenlijk niets meer dan een opslaglocatie voor een bepaalde tijd. En die opslaglocatie bezit een schat aan circulaire materialen, zoals herbruikbare stoeptegels, herbruikbare kolken en herbruikbare lantaarnpalen.
Een conventionele opslaglocatie is gebruiksvriendelijk wanneer inzichtelijk is welke materialen in de opslaglocatie beschikbaar zijn en waar je ze kunt vinden. Op dezelfde manier kijkt Insert naar de openbare ruimte als opslaglocatie van herbruikbare materialen. Als assetmanager wil je inzicht hebben welke materialen je hebt en wat de geschiedenis van die materialen is.
Insert Connect
Insert helpt met haar diensten en producten om inzicht te krijgen in bestaande materialen. Met Insert Connect bieden wij een platform waarmee inzicht wordt geboden over de openbare ruimte als opslaglocatie.
Lees meer over Insert Connect
Advies, ontwikkeling & onderzoek
Om circulair te werken moet je je processen veranderen en anders kijken naar bestaande materialen. Bij deze veranderingen in werkwijze werken we samen naar een circulaire toekomst.
Lees meer over ons ontwikkeltraject
GIS
Voor inventarisaties in de openbare ruimte gebruiken onze partners GIS. Hiermee zie je op een kaart van elke locatie welk materiaal daar aanwezig is en van elk materiaal waar dit nu ligt.
Ook samenwerken met Insert bij jouw project in de openbare ruimte?
Wil je ook aan de slag met circulaire mogelijkheden in de openbare ruimte? Wij kunnen op verschillende manieren een bijdrage leveren om circulariteit bij jou in de organisatie naar een hoger niveau te brengen. Neem contact op met Peter Kreukniet om de mogelijkheden te bespreken.
Insert zet zich in om een mooier morgen te creëren door grondstofverspilling vandaag tegen te gaan. Dit doen wij voor diverse sectoren, zoals de bouw, groen en civiele sector. Door te verbinden en inzicht te bieden, dragen wij bij aan zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van materialen en groenobjecten. Met onze diensten werken wij mee aan het behalen van diverse duurzame ontwikkelingsdoelen. Zie hieronder de doelen waaraan onze activiteiten in de civiele sector bijdragen.
Insert helpt mee aan een betere wereld!
Industrie, Innovatie en infrastructuur
BekijkPartnerschap om doelstellingen te bereiken
BekijkVerantwoordelijke consumptie en productie
BekijkIndustrie, Innovatie en infrastructuur
De VN kijkt bij SDG 9 naar transport, wegen, irrigatie, energie en informatie- en communicatietechnologie. Specifiek bij het vierde subdoel wordt als doel nagestreefd om in 2030 de infrastructuur te moderniseren en duurzaam te maken.
Insert werkt samen met de sector Civiel aan het inzetten van herbruikbare materialen in de openbare buitenruimte. Hiermee dragen wij ons steentje bij aan het behalen van SDG 9.
Partnerschap om doelstellingen te bereiken
Alle circulaire stappen die Insert zet, zetten wij samen met de markt. Om onze circulaire doelstellingen te bereiken, zijn samenwerkingen en partnerschappen essentieel. Samen weten we immers het beste hoe we nieuwe stappen kunnen zetten en hoe we de omslag naar een circulaire economie het beste kunnen inrichten.
Daarom gelooft Insert in de kracht van verbinding.
Verantwoordelijke consumptie en productie
Het doel van Insert is het tegengaan van grondstofverspilling. Hiervoor focussen wij ons op circulair gebruik van bouwmaterialen, materialen uit de openbare ruimte en bomen en heesters. Hierdoor worden primaire grondstoffen behouden en wordt CO2-uitstoot voorkomen.
Vanuit onze doelstelling, werkt Insert mee aan het behalen van SDG 12. Hergebruik van materialen beperkt de afvalproductie en draagt bij aan verantwoorde consumptie en productie.