Insert - circulaire economie - circulaire materialen

Over Insert

Onze visie

Bij Insert streven we naar hergebruik van grondstoffen, (bouw)materialen, bomen en heesters op zo hoogwaardig mogelijk niveau. Dit kunnen wij niet alleen. Samen met de markt werken wij aan de transitie van een lineaire naar een circulaire economie. Hiervoor geven wij inzicht in de circulaire mogelijkheden, wij maken circulaire ambities zichtbaar en verbinden de verschillende partijen met elkaar. Zo werken wij samen aan een duurzame wereld.

Insert - circulaire economie - circulaire materialen

Samen circulair ondernemen

Circulair ondernemen vraagt om samenwerking. Met onze digitale diensten, verbinden wij partijen, om tot een geslaagd circulair proces te komen.

Innovatief, circulair platform

Wij geven met de Insert Marktplaats zichtbaarheid aan circulaire mogelijkheden. Daarmee komt circulair werken een stap dichterbij.

Samen vraag en aanbod koppelen

Om circulariteit te laten slagen, moeten vraag- en aanbod op elkaar worden afgestemd. Met onze diverse diensten, faciliteren wij hierin.

Het team

Ronald Hulleman Ronald Hulleman Materialen- en grondstoffen makelaar

“Een goede circulaire keten wordt gevormd door veel specialistische partijen. Insert is inzicht: door inzicht te geven in circulaire materialen, kan iedereen meedenken over de circulaire invulling van deze materialen. Daarmee is Insert de verbinder om circulariteit mogelijk te maken. ”

Cintha Kemp Ontwikkelaar transitie circulariteit

“De intrinsieke drive om de bouwwereld meer circulair te maken samen met alle betrokken partijen, en het enthousiasme waarmee eraan gewerkt wordt, maakt Insert voor mij een bijzondere organisatie. Meestal is circulariteit meer een extra doel, maar hier is het echt de core focus. ”

Quirien Reijtenbagh Quirien Reijtenbagh Adviseur transitie circulariteit

“Ik ben bij Insert gaan werken om praktisch aan de slag te gaan met circulariteit. Wat Insert biedt zijn concrete tools en advies waarmee wij hergebruik van grondstoffen en materialen waar kunnen maken. Zo sluiten wij grondstofkringlopen op lokaal, regionaal en nationaal niveau.”

Peter Mooij Productmanager Insert digitaal

“Insert is voor mij de manier om impact te hebben op een meer duurzame samenleving. Binnen Insert kan ik al mijn kennis, vaardigheden en ervaring inzetten om middelen en methoden te ontwikkelen die bijdragen aan duurzame gebiedsontwikkeling en bouw.”

Nantke Hooning Brand- en contentmanager

“Samen werken aan de wereld van morgen. En hoe kunnen wij mét de markt de omslag maken naar een circulaire economie? Hierin worden wij continu uitgedaagd om te blijven innoveren. Daar maak ik mij graag elke dag hard voor. Met een duurzame wereld, komen we immers verder. ”

Peter Kreukniet Programmamanager

“Als Stichting kunnen wij met iedereen uit de bouw- groen-, en civiele markt samenwerken. Door samenwerking en vertrouwen, bouwen wij aan circulaire modellen en oplossingen, met een team van enthousiaste, jonge mensen, om marktpartijen te ondersteunen, te informeren en te helpen bij hun circulaire doelstellingen. ”

Diensten

Insert Marktplaats

Op de Insert Marktplaats worden herbruikbare (bouw)materialen, bomen en heesters aangeboden. Het geeft zichtbaarheid aan de circulaire mogelijkheden, zodat vraag en aanbod gekoppeld kunnen worden.

Materialen- en/of stoffen­inventarisatie

Insert maakt digitale materialen- en/of stoffeninventarisaties. Bij een materialeninventarisatie worden alle herbruikbare materialen gedocumenteerd. Bij een stoffeninventarisatie gebeurt dit op basis van hoofddeelstromen.

Materialenopslag

Wanneer herbruikbare materialen niet direct in een nieuwe locatie kunnen worden geplaatst, kunnen deze worden opgeslagen in één van de circulaire opslaglocaties van onze leden. Hiermee kunt u de circulaire ambities in een project toch mogelijk maken.

Specifieke zoekopdracht circulaire materialen

Bent u op zoek naar specifieke circulaire (bouw)materialen, bomen of heesters? Insert helpt u graag bij uw zoektocht. Via onze verschillende contacten helpen wij u graag verder.

Circulariteit

Wilt u meer weten over circulariteit? Wat is het en hoe kunt u ermee werken? Met onze uitgebreide kennis helpen wij u graag op weg, zodat materialen zo hoogwaardig mogelijk hergebruikt kunnen worden.

Advies

Steeds vaker vragen opdrachtgevers om herbruikbare materialen toe te passen in werk. Insert geeft uitgebreid advies en inzicht in de mogelijkheden van circulair werken.