Insert - circulaire economie - circulaire materialen

Over Insert

Onze visie

Bij Insert streven we naar hergebruik van grondstoffen, (bouw)materialen, bomen en heesters op zo hoogwaardig mogelijk niveau. Dit kunnen wij niet alleen. Samen met de markt werken wij aan de transitie van een lineaire naar een circulaire economie. Hiervoor geven wij inzicht in de circulaire mogelijkheden, wij maken circulaire ambities zichtbaar en verbinden de verschillende partijen met elkaar. Zo werken wij samen aan een duurzame wereld.

Insert - circulaire economie - circulaire materialen

Samen circulair ondernemen

Circulair ondernemen vraagt om samenwerking. Met onze digitale diensten, verbinden wij partijen, om tot een geslaagd circulair proces te komen.

Innovatief, circulair platform

Wij geven met de Insert Marktplaats zichtbaarheid aan circulaire mogelijkheden. Daarmee komt circulair werken een stap dichterbij.

Samen vraag en aanbod koppelen

Om circulariteit te laten slagen, moeten vraag- en aanbod op elkaar worden afgestemd. Met onze diverse diensten, faciliteren wij hierin.

Het team

Cintha Kemp Ontwikkelaar transitie circulariteit

“De intrinsieke drive om de bouwwereld meer circulair te maken samen met alle betrokken partijen, en het enthousiasme waarmee eraan gewerkt wordt, maakt Insert voor mij een bijzondere organisatie. Meestal is circulariteit meer een extra doel, maar hier is het echt de core focus. ”

Profielfoto Bram Willems Bram Willems Adviseur marketing & communicatie

“Het circulaire verhaal vertellen is waarom ik bij Insert werk. Grondstoffen worden nog te vaak verspild, maar er zijn genoeg prachtige voorbeelden waar wel wordt nagedacht over hergebruik. Ik geloof dat die verhalen raken en zorgen voor een betere wereld voor de volgende generatie!”

Peter Mooij Productmanager Insert digitaal

“Insert is voor mij de manier om impact te hebben op een meer duurzame samenleving. Binnen Insert kan ik al mijn kennis, vaardigheden en ervaring inzetten om middelen en methoden te ontwikkelen die bijdragen aan duurzame gebiedsontwikkeling en bouw.”

Nantke Hooning Brand- en contentmanager

“Samen werken aan de wereld van morgen. En hoe kunnen wij mét de markt de omslag maken naar een circulaire economie? Hierin worden wij continu uitgedaagd om te blijven innoveren. Daar maak ik mij graag elke dag hard voor. Met een duurzame wereld, komen we immers verder. ”

Peter Kreukniet Programmamanager

“Als Stichting kunnen wij met iedereen uit de bouw- groen-, en civiele markt samenwerken. Door samenwerking en vertrouwen, bouwen wij aan circulaire modellen en oplossingen, met een team van enthousiaste, jonge mensen, om marktpartijen te ondersteunen, te informeren en te helpen bij hun circulaire doelstellingen. ”

Diensten

Insert Marktplaats

Heeft u circulaire materialen om aan te bieden, of bent u op zoek naar circulaire materialen? De Insert Marktplaats is ons circulaire platform ter bevordering van de afzet van herbruikbare bouwmaterialen, materialen uit de openbare ruimte en bomen en heesters. Het geeft zichtbaarheid aan de circulaire mogelijkheden van gebruikte bouwmaterialen, zodat vraag en aanbod gekoppeld kunnen worden.

Materialen- en/of stoffen­inventarisatie

Insert voert digitale materialen- en/of stoffeninventarisaties uit voor opdrachtgevers. Bij een materialeninventarisatie worden alle circulaire bouwmaterialen en herbruikbare materialen uit de openbare ruimte gedocumenteerd. Bij een stoffeninventarisatie gebeurt dit op basis van hoofddeelstromen.

Materialenopslag

Het kan zijn dat er materialen op de Insert Marktplaats staan die u graag wilt toepassen in uw circulaire project, maar die u nu nog niet kunt plaatsen of op de bouwlocatie kunt opslaan. Onze partners hebben bijna allemaal een opslaglocatie, een zogenaamde logistieke HUB, waar tijdelijk circulaire bouwmaterialen kunnen worden opgeslagen.

Specifieke zoekopdracht circulaire materialen

Bent u op zoek naar specifieke circulaire (bouw)materialen, bomen of heesters? Wij denken graag met u mee over de circulaire mogelijkheden. Via ons netwerk kunnen wij u in uw zoektocht helpen.

Onderzoek circulaire mogelijkheden

Insert vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk vrijkomende bouwmaterialen, materialen uit de openbare ruimte en bomen en heesters worden hergebruikt. Om dit te stimuleren, onderzoeken wij circulaire mogelijkheden van specifieke materiaal- of afvalstromen.

Advies circulaire projecten

Circulaire projecten vragen om een andere aanpak dan u wellicht gewend bent. Om tot een succesvol project te komen, geven wij u graag advies en inzicht in de circulaire mogelijkheden en daarbij horende milieu impact binnen uw project.