Insert - circulaire economie - circulaire materialen

Over Insert

Onze visie

Bij Insert streven we naar hergebruik van grondstoffen, (bouw)materialen, bomen en heesters op zo hoogwaardig mogelijk niveau. Dit kunnen wij niet alleen. Samen met de markt werken wij aan de transitie van een lineaire naar een circulaire economie. Hiervoor geven wij inzicht in de circulaire mogelijkheden, wij maken circulaire ambities zichtbaar en verbinden de verschillende partijen met elkaar. Zo werken wij samen aan een duurzame wereld.

Insert - circulaire economie - circulaire materialen

Samen circulair ondernemen

Circulair ondernemen vraagt om samenwerking. Met onze digitale diensten, verbinden wij partijen, om tot een geslaagd circulair proces te komen.

Innovatief, circulair platform

Wij geven met de Insert Marktplaats zichtbaarheid aan circulaire mogelijkheden. Daarmee komt circulair werken een stap dichterbij.

Samen vraag en aanbod koppelen

Om circulariteit te laten slagen, moeten vraag- en aanbod op elkaar worden afgestemd. Met onze diverse diensten, faciliteren wij hierin.

Het team

Bernard Uiling Kwartiermaker Circulair Bernard Uiling Kwartiermaker Circulair

“Bij Insert kan ik mijn passie voor circulaire gebiedsontwikkeling en circulair bouwen combineren met mijn ruime ICT-ervaring. Zoveel mogelijk restmateriaal zo hoogwaardig mogelijk opnieuw inzetten in nieuwe toepassingen. Daar ga ik voor! Wie doet mee?”

Bram Willems Adviseur marketing & communicatie

“Het circulaire verhaal vertellen is waarom ik bij Insert werk. Grondstoffen worden nog te vaak verspild, maar er zijn genoeg prachtige voorbeelden waar wel wordt nagedacht over hergebruik. Ik geloof dat die verhalen raken en zorgen voor een betere wereld voor de volgende generatie!”

Peter Mooij, Productmanager digitaal Insert Peter Mooij Strategisch Adviseur

“Insert is voor mij de manier om impact te hebben op een meer duurzame samenleving. Binnen Insert kan ik al mijn kennis, vaardigheden en ervaring inzetten om middelen en methoden te ontwikkelen die bijdragen aan duurzame gebiedsontwikkeling en bouw.”

Nantke Hooning, Brand- en contentmanager bij Insert Nantke Hooning Adviseur marketing & communicatie

“Samen werken aan de wereld van morgen. En hoe kunnen wij mét de markt de omslag maken naar een circulaire economie? Hierin worden wij continu uitgedaagd om te blijven innoveren. Daar maak ik mij graag elke dag hard voor. Met een duurzame wereld, komen we immers verder. ”

Peter Kreukniet, Programmamanager Circulair Insert Peter Kreukniet Programmamanager

“Als Stichting kunnen wij met iedereen uit de bouw- groen-, en civiele markt samenwerken. Door samenwerking en vertrouwen, bouwen wij aan circulaire modellen en oplossingen, met een team van enthousiaste, jonge mensen, om marktpartijen te ondersteunen, te informeren en te helpen bij hun circulaire doelstellingen. ”

Roos van Borrendam Adviseur Circulair

“Ik heb in verschillende sectoren gewerkt aan het implementeren van producten die duurzamer en meer circulair worden, en gebruik die ervaring nu graag om ook in de bebouwde omgeving concrete stappen te zetten naar een circulaire economie. Dat hierbij veel processen en datastromen aangepast moeten worden zie ik als een fantastische uitdaging.”

Diensten

Materialeninventarisatie

Wanneer je gebruikte bouwmaterialen wilt verkopen is het essentieel om een materiaalinventarisatie te doen. De Insert partners hebben experts in huis op het gebied van circulair bouwen en weten precies wat herbruikbare materialen. Zo kunnen we samen met de markt zoveel mogelijk materialen hergebruiken.

Materialenopslag

Het kan zijn dat er herbruikbare materialen vrijkomen in een project die je graag een tweede leven wilt geven, maar die je nu nog niet kunt plaatsen of op de bouwlocatie kunt opslaan. Veel van onze partners hebben een opslaglocatie, een zogenaamde logistieke hub, waar tijdelijk circulaire bouwmaterialen kunnen worden opgeslagen.

Specifieke zoekopdracht circulaire materialen

Ben je op zoek naar specifieke circulaire (bouw)materialen, bomen of heesters? Wij denken graag met je mee over de circulaire mogelijkheden. Via ons netwerk kunnen wij helpen met je zoekopdracht.

Advies, Ontwikkeling & Onderzoek

Circulaire projecten vragen om een andere aanpak dan u wellicht gewend bent. Om tot een succesvol project te komen, geven wij u graag advies en inzicht in de circulaire mogelijkheden en daarbij horende milieu impact binnen uw project.