Circulaire bouw

Sector Bouw

De bodem van de aarde raakt uitgeput en grondstoffen worden steeds schaarser. Tijdens een sloop of bouwproces komen veel herbruikbare materialen en grondstoffen vrij. Veel daarvan wordt verbrand, gestort of geloosd. Bij Insert zetten wij ons in om op een andere manier met deze materialen om te gaan. Door ze steeds op zo hoogwaardig mogelijk niveau terug te brengen in de keten en in te zetten in nieuwe projecten, worden primaire grondstoffen gespaard.

Wat we doen

Op onze marktplaats staan alle circulaire materialen die onze partners aanbieden. Daarnaast werken wij aan materiaalstromen, waarmee wij specifieke materialen refurbishen en voor hergebruik terugbrengen in de markt. Dit proces wordt steeds zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Er wordt samengewerkt met een sociaal werkbedrijf en de bewerkingsmaterialen zijn zoveel mogelijk biobased, duurzaam en hebben een bijna CO2 neutrale footprint.

Lees meer over onze refurbished plafondplaten

Werken aan grondstoffenakkoord

In het grondstoffenakkoord is afgesproken dat Nederland in 2050 een volledig circulaire economie heeft. Insert biedt een platform om samen met de bouw, groen en civiele markt, te werken aan de transitie naar circulair werken.

Verschillende circulaire materiaalstromen

Insert werkt aan verschillende circulaire materiaalstromen, waarmee wij specifieke materialen refurbishen en terugbrengen in de markt.

CO2-besparing

Door het circulair gebruik van (bouw)materialen, kunnen wij met zijn allen vele miljoenen kilo’s CO2-uitstoot voorkomen.

Projecten binnen bouw

Hooijer Renkum sloopt Zwembad De Slag te Hoevelaken circulair

Hooijer Renkum sloopt Zwembad De Slag te Hoevelaken circulair In opdracht van de gemeente Nijkerk heeft Hooijer Renkum Z...

Bekijk project

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt Ingenieursbureau BOOT groeit, en...

Bekijk project

Circulaire sloop van Noordgouw school te Hattem

Circulaire sloop van Noordgouw school te Hattem De sloop van de Hattemse dependance van CSG ‘De Noordgouw’ is do...

Bekijk project