Circulaire bouw

Sector Bouw

Om te voorkomen dat schaarse grondstoffen uitgeput raken, moeten we anders omgaan met materialen tijdens een sloop- of bouwproces. Door te kiezen voor circulair slopen en vrijkomende bouwmaterialen een nieuw leven te geven, worden enorme hoeveelheden primaire grondstoffen bespaard en grote hoeveelheden CO2-uitstoot voorkomen.

Daarom werken wij samen met circulaire sloopbedrijven, die herbruikbare bouwmaterialen aanbieden via het Insert Platform. Architecten, aannemers en anderen kunnen op hun beurt deze aangeboden materialen een nieuw leven geven bij een bouw of renovatieproject. Zo maken wij met elkaar de cirkel weer rond en werken wij aan een duurzame wereld.

Wat we doen

Op de Insert Marktplaats staat het totale aanbod van circulaire materialen uit sloop- en bouwprojecten en projecten uit de openbare ruimte en van verplantbare bomen en heesters.

Daarnaast werken wij aan nieuwe, circulaire materiaalstromen, waarmee wij bijvoorbeeld materialen refurbishen en voor hergebruik terugbrengen in de markt. Dit proces wordt steeds zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Er wordt samengewerkt met een sociaal werkbedrijf en de bewerkingsmaterialen zijn zoveel mogelijk biobased, duurzaam en hebben een bijna CO2 neutrale footprint.

Lees meer over onze Refurbished Plafondplaten

Werken aan grondstoffenakkoord

In het grondstoffenakkoord is afgesproken dat Nederland in 2050 een volledig circulaire economie heeft. Het Insert Platform biedt de mogelijkheid om samen met de bouw, groen en civiele markt, te werken aan de transitie naar circulair werken.

Verschillende circulaire materiaalstromen

Insert werkt aan verschillende circulaire materiaalstromen, waarmee wij specifieke materialen op een circulaire manier terugbrengen in de markt.

CO2-besparing

Door het circulair gebruik van (bouw)materialen, kunnen wij met zijn allen vele miljoenen kilo’s CO2-uitstoot voorkomen.

Projecten binnen bouw

Hooijer Renkum sloopt Zwembad De Slag te Hoevelaken circulair

Hooijer Renkum sloopt Zwembad De Slag te Hoevelaken circulair In opdracht van de gemeente Nijkerk heeft Hooijer Renkum Z...

Bekijk project

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt Ingenieursbureau BOOT groeit, en...

Bekijk project

Circulaire sloop van Noordgouw school te Hattem

Circulaire sloop van Noordgouw school te Hattem De sloop van de Hattemse dependance van CSG ‘De Noordgouw’ is do...

Bekijk project