Refurbished plafondplaten - herbruikbare plafondplaten - hergebruik

Refurbished plafondplaten

Door ons consumptiegedrag verandert de wereld ingrijpend. Terwijl de bodem uitgeput raakt en grondstoffen steeds schaarser worden, wordt wereldwijd toch pas slechts 9% van alle grondstoffen hergebruikt. De rest wordt verbrand, gestort of geloosd. Om samen duurzamer met grondstoffen en materialen om te gaan, moeten we anders gaan denken en vooral, anders gaan doen!

Insert werkt daarom samen met haar partners om circulaire materiaalstromen op te zetten. Hiermee geven we een tweede leven aan materialen die anders als afval zouden worden afgevoerd en verbrand. Het resultaat is dat primaire grondstoffen worden behouden en CO2-uitstoot wordt voorkomen.

De eerste materiaalstroom is die van de refurbished plafondplaten. Het hele proces wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Samen met een sociaal werkbedrijf worden de platen bewerkt met een minerale verf, welke een bijna CO2-neutrale footprint heeft. En er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van duurzaam, biobased verpakkingsmateriaal.

Met de refurbished plafondplaten van Insert, kiest u voor een duurzaam, circulair alternatief. U bespaart fors op de CO2-uitstoot. Zo draagt u bij aan het behoud van de aarde.

Insert helpt mee aan een betere wereld!

Insert zet zich in om een mooier morgen te creëren door grondstofverspilling vandaag tegen te gaan. Dit doen wij voor diverse sectoren, zoals de bouw, groen en civiele sector. Door te verbinden en inzicht te bieden, dragen wij bij aan zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van materialen en groenobjecten. Met onze diensten werken wij mee aan het behalen van diverse duurzame ontwikkelingsdoelen. Zie hieronder de doelen waaraan de refurbished plafondplaten bijdragen.

11

Duurzame steden en gemeenschappen

Bekijk
12

Verantwoordelijke consumptie en productie

Bekijk
17

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Bekijk