Refurbished plafondplaten - herbruikbare plafondplaten - hergebruik

Refurbished plafondplaten

Door ons consumptiegedrag verandert de wereld ingrijpend. Terwijl de bodem uitgeput raakt en grondstoffen steeds schaarser worden, wordt wereldwijd toch pas slechts 9% van alle grondstoffen hergebruikt. De rest wordt verbrand, gestort of geloosd. Om samen duurzamer met grondstoffen en materialen om te gaan, moeten we anders gaan denken en vooral, anders gaan doen!

Insert werkt daarom samen met haar partners om circulaire materiaalstromen op te zetten. Hiermee geven we een tweede leven aan materialen die anders als afval zouden worden afgevoerd en verbrand. Het resultaat is dat primaire grondstoffen worden behouden en CO2-uitstoot wordt voorkomen.

De eerste materiaalstroom is die van de refurbished plafondplaten. Het hele proces wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Samen met een sociaal werkbedrijf worden de platen bewerkt met een minerale verf, welke een bijna CO2-neutrale footprint heeft. En er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van duurzaam, biobased verpakkingsmateriaal.

Met de refurbished plafondplaten van Insert, kiest u voor een duurzaam, circulair alternatief. U bespaart fors op de CO2-uitstoot. Zo draagt u bij aan het behoud van de aarde.