Waarom sluit Insert aan bij de ketenstandaarden STABU & RAW?

Categorie: Artikelen

Straat in Amsterdam
11-10-2022

Hergebruik van materialen wordt steeds belangrijker. Het is daarbij essentieel dat gebruikers op het juiste moment de juiste informatie over het herbruikbare materiaal krijgen. Partijen die gebruikte materialen inzetten in nieuwe projecten, moeten ermee kunnen ontwerpen en moeten de materialen eenvoudig kunnen vinden. Op het Insert Platform wordt daarom gebruik gemaakt van ketenstandaarden.

Vaste waarde in bouw en ontwerp

De categorieën op Insert Marktplaats en Insert Connect sluiten bijvoorbeeld aan op STABU– en RAW-coderingen. Deze ketenstadaarden worden al lange tijd gebruikt binnen de bouw en openbare ruimte en zijn een vaste waarde in het bouw- en ontwerpproces. Vanaf de start van ons platform werkt Insert daarom met STABU- en RAW-coderingen als classificatie van de aangeboden, herbruikbare materialen.

De materialen sluiten daardoor beter aan op de al bestaande processen. Deze coderingen helpen aanbieders om de circulaire materialen gestructureerd te registeren. Doordat het aanbod aansluit op het informatieniveau van het bouw- en ontwerpproces, helpt het ook de potentiële afnemers om het herbruikbare materiaal een tweede leven te geven.

In samenwerking met onze partners hebben we een lijst samengesteld met de STABU- en RAW-codes die voor circulaire bouwmaterialen relevant zijn. Deze codes worden tijdens registratie van herbruikbare materialen direct toegevoegd aan het materiaal.

Ook aansluiten bij keten­standaarden?

Ben jij met je organisatie ook bezig met de omslag naar een circulaire economie en kan je daar hulp bij gebruiken? Wij gaan naast onze klant staan en trekken zo samen op om deze omslag met de markt te maken.

Wil je meer weten? Neem contact met Peter Mooij om een afspraak te maken.

Straat met lantaarnpalen
02-11-2022

Insert Connect voor de openbare ruimte

In de openbare ruimte maken we nog te weinig gebruik van circulaire mogelijkheden. Zonde, want juist de openbare ruimte ...

Verder lezen
26-10-2022

De totale circulaire waarde

De keuze om circulariteit, en specifiek hergebruik van materialen, toe te passen in projecten is vaak alleen gebaseerd o...

Verder lezen
Man en vrouw fietsen door stad
13-10-2022

Naar een wereld die pronkt met hergebruikte materialen

Laatst fietste ik een rondje door mijn wijk. En terwijl ik dagelijks met circulariteit bezig ben, viel het mij op dat er...

Verder lezen