Waarom sluit Insert aan bij de ketenstandaarden STABU & RAW?

Categorie: Artikelen

Straat in Amsterdam
11-10-2022

Hergebruik van materialen wordt steeds belangrijker. Het is daarbij essentieel dat gebruikers op het juiste moment de juiste informatie over het herbruikbare materiaal krijgen. Partijen die gebruikte materialen inzetten in nieuwe projecten, moeten ermee kunnen ontwerpen en moeten de materialen eenvoudig kunnen vinden. Op het Insert Platform wordt daarom gebruik gemaakt van ketenstandaarden.

Vaste waarde in bouw en ontwerp

De categorieën op Insert Marktplaats en Insert Connect sluiten bijvoorbeeld aan op STABU– en RAW-coderingen. Deze ketenstandaarden worden al lange tijd gebruikt binnen de bouw en openbare ruimte en zijn een vaste waarde in het bouw- en ontwerpproces. Vanaf de start van ons platform werkt Insert daarom met STABU- en RAW-coderingen als classificatie van de aangeboden, herbruikbare materialen.

De materialen sluiten daardoor beter aan op de al bestaande processen. Deze coderingen helpen aanbieders om de circulaire materialen gestructureerd te registeren. Doordat het aanbod aansluit op het informatieniveau van het bouw- en ontwerpproces, helpt het ook de potentiële afnemers om het herbruikbare materiaal een tweede leven te geven.

In samenwerking met onze partners hebben we een lijst samengesteld met de STABU- en RAW-codes die voor circulaire bouwmaterialen relevant zijn. Deze codes worden tijdens registratie van herbruikbare materialen direct toegevoegd aan het materiaal.

Ook aansluiten bij keten­standaarden?

Ben jij met je organisatie ook bezig met de omslag naar een circulaire economie en kan je daar hulp bij gebruiken? Wij gaan naast onze klant staan en trekken zo samen op om deze omslag met de markt te maken.

Wil je meer weten? Neem contact met Peter Mooij om een afspraak te maken.

17-05-2023

Insert werkt samen met Rijkswaterstaat

“Kennis delen om snel stappen te zetten naar circulair werken in de GWW” Insert werkt in een consortium van SGS INTR...

Verder lezen
Straat in Amsterdam met fietsers
11-04-2023

Amsterdam werkt aan een circulaire openbare ruimte

“Als je spreekt over circulair werken dan is dat iets wat we op wereldniveau moeten doen”, vindt Michiel Stam van ge...

Verder lezen
29-03-2023

Insert organiseert eerste Circulaire Safari

Om herbruikbare materialen te oogsten uit een slooppand moet je er altijd vroeg bij zijn. Dat is niet altijd gemakkelijk...

Verder lezen