Waarom sluit Insert aan bij de ketenstandaarden STABU & RAW?

Categorie: Artikelen

Straat in Amsterdam
11-10-2022

Hergebruik van materialen wordt steeds belangrijker. Het is daarbij essentieel dat gebruikers op het juiste moment de juiste informatie over het herbruikbare materiaal krijgen. Partijen die gebruikte materialen inzetten in nieuwe projecten, moeten ermee kunnen ontwerpen en moeten de materialen eenvoudig kunnen vinden. Op het Insert Platform wordt daarom gebruik gemaakt van ketenstandaarden.

Vaste waarde in bouw en ontwerp

De categorieën op Insert Marktplaats en Insert Connect sluiten bijvoorbeeld aan op STABU– en RAW-coderingen. Deze ketenstandaarden worden al lange tijd gebruikt binnen de bouw en openbare ruimte en zijn een vaste waarde in het bouw- en ontwerpproces. Vanaf de start van ons platform werkt Insert daarom met STABU- en RAW-coderingen als classificatie van de aangeboden, herbruikbare materialen.

De materialen sluiten daardoor beter aan op de al bestaande processen. Deze coderingen helpen aanbieders om de circulaire materialen gestructureerd te registeren. Doordat het aanbod aansluit op het informatieniveau van het bouw- en ontwerpproces, helpt het ook de potentiële afnemers om het herbruikbare materiaal een tweede leven te geven.

In samenwerking met onze partners hebben we een lijst samengesteld met de STABU- en RAW-codes die voor circulaire bouwmaterialen relevant zijn. Deze codes worden tijdens registratie van herbruikbare materialen direct toegevoegd aan het materiaal.

Ook aansluiten bij keten­standaarden?

Ben jij met je organisatie ook bezig met de omslag naar een circulaire economie en kan je daar hulp bij gebruiken? Wij gaan naast onze klant staan en trekken zo samen op om deze omslag met de markt te maken.

Wil je meer weten? Neem contact met Peter Mooij om een afspraak te maken.

21-03-2024

Video: De waarde van hergebruik

Kijk niet alleen naar de financiële waarde van herbruikbare materialen! Collega Bram Williams geeft in deze korte uitl...

Verder lezen
01-02-2024

Video: Voldoen aan de wensen van potentiele kopers

Hoe sluiten jouw herbruikbare materialen aan bij architecten en aannemers? Collega Bram Willems geeft tips in deze korte...

Verder lezen
20-12-2023

Video: Data verzamelen over hergebruik

Benieuwd hoe je data verzamelt voor herbruikbare materialen? Collega Bram Willems geeft tips in deze korte uitlegvideo. ...

Verder lezen