Insert 5 jaar!

Categorie: Nieuws

Jubileum Insert 2023
08-02-2023

Vandaag precies vijf jaar geleden stonden 12 slopers en Ingenieursbureau BOOT aan de wieg van Stichting Insert. Een prachtige mijlpaal om bij stil te staan.

Hoe het begon

Het begon in 2018 allemaal met het maken een website voor herbruikbare bouwmaterialen. Al vrij snel leverden we de eerste versie van de Insert Marktplaats op. In het begin richtten we ons alleen op de bouw, maar al snel kwam het inzicht om ook de groen- en civiele sector aan te haken. Want de gebouwde omgeving, buitenruimte en groen vormen een causaal verband binnen projecten. Inmiddels is het Insert Platform ontwikkeld tot een plek waar je zowel intern als extern materialen kunt uitwisselen en sluiten we aan bij ketenstandaarden.

We groeien door

Het is niet alleen bij die 12 slopers gebleven, inmiddels hebben we nu 17 kernpartners, waarvan een deel ook nog eens samenwerkt in een coöperatie. Er zijn tientallen partners die het Insert Platform gebruiken om hun materialen te hergebruiken in nieuwe projecten. Ook zijn er veel organisaties die advies inwinnen bij Insert om de transitie te maken van lineaire naar een circulair processen.

We moeten door!

Inmiddels is Insert uitgegroeid tot het grootste platform voor bouw, buitenruimte en groen. Ondanks dat hebben we nog niet iedereen bereikt met onze missie. Er moet nog heel wat gebeuren om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben. Daarom werken we, samen met onze partners en de markt, aan die circulaire ambitie door praktisch te kijken naar wat er nodig is om dat te bereiken. Want daar ligt ook de kracht van Insert. Luisteren naar de markt en praktische invulling geven met diensten en tools die daarop aansluiten.

Ook aansluiten bij Insert?

Wil jij ook samen met tientallen partners werken aan een circulaire toekomst? Sluit je aan bij Insert. Mail of bel gerust met Peter Kreukniet om eens verder te praten.

21-03-2024

Video: De waarde van hergebruik

Kijk niet alleen naar de financiële waarde van herbruikbare materialen! Collega Bram Williams geeft in deze korte uitl...

Verder lezen
01-02-2024

Video: Voldoen aan de wensen van potentiele kopers

Hoe sluiten jouw herbruikbare materialen aan bij architecten en aannemers? Collega Bram Willems geeft tips in deze korte...

Verder lezen
20-12-2023

Video: Data verzamelen over hergebruik

Benieuwd hoe je data verzamelt voor herbruikbare materialen? Collega Bram Willems geeft tips in deze korte uitlegvideo. ...

Verder lezen