Insert Connect voor de openbare ruimte

Categorie: Artikelen

Straat met lantaarnpalen
02-11-2022

In de openbare ruimte maken we nog te weinig gebruik van circulaire mogelijkheden. Zonde, want juist de openbare ruimte biedt een wereld aan herbruikbare mogelijkheden. Klinkers, lantaarnpalen, prullenbakken en banken, maar ook bomen en ander groen: allemaal materialen die je overal in de openbare ruimte tegenkomt en de potentie hebben om tijdens een renovatie of gebiedsontwikkeling opnieuw ingezet te worden.

Te vaak materialen weggooien

Aannemers in de groen- of civiele sector gooien nog te vaak materialen weg, of downcyclen het bestaande materiaal, omdat er niet altijd hoge circulaire ambities zijn en ze voor een gemakkelijke optie kiezen. Deze herbruikbare materialen kunnen nog prima een tweede leven krijgen. Als opdrachtgever kun je er ook voor kiezen om de materialen op te slaan, op te knappen en ze eventueel in te zetten bij een andere opdracht van je organisatie.

Insert Connect verbindt organisaties

Wanneer je gebruik maakt van Insert Connect kun je deze materialen digitaal vastleggen binnen je eigen organisatie uitwisselen met elkaar. Wanneer er bij een project materialen over zijn kunnen deze worden overgedragen naar een ander project binnen de organisatie. Het gebruik van het digitale platform heeft een aantal voordelen:

  • Alleen zichtbaar binnen je eigen organisatie of bouwteam
  • Je werkt circulair en draagt bij aan een betere, duurzamere wereld
  • Je versterkt elkaar als collega’s
  • Je koopt mogelijk goedkoper in door herbruikbare materialen te gebruiken

Herbruikbare materialen plaats je eenvoudig op Insert Connect met een foto en een korte beschrijving. Collega’s kunnen dit bekijken en eenvoudig contact met je opnemen met de vraag of ze dit kunnen overnemen van je. Stichting Insert verdient niets aan deze verkoop. De organisatie betaalt een jaarlijks abonnement waarmee alle medewerkers gebruik kunnen maken van Insert Connect.

Insert Connect voor jouw organisatie?

Benieuwd naar wat Insert Connect voor jouw organisatie kan betekenen? Peter Kreukniet laat het je graag zien en legt het uit hoe je het Insert Platform kunt gebruiken.

17-05-2023

Insert werkt samen met Rijkswaterstaat

“Kennis delen om snel stappen te zetten naar circulair werken in de GWW” Insert werkt in een consortium van SGS INTR...

Verder lezen
Straat in Amsterdam met fietsers
11-04-2023

Amsterdam werkt aan een circulaire openbare ruimte

“Als je spreekt over circulair werken dan is dat iets wat we op wereldniveau moeten doen”, vindt Michiel Stam van ge...

Verder lezen
29-03-2023

Insert organiseert eerste Circulaire Safari

Om herbruikbare materialen te oogsten uit een slooppand moet je er altijd vroeg bij zijn. Dat is niet altijd gemakkelijk...

Verder lezen