Insert organiseert eerste Circulaire Safari

Categorie: Nieuws

29-03-2023

Logo Circulaire SafariOm herbruikbare materialen te oogsten uit een slooppand moet je er altijd vroeg bij zijn. Dat is niet altijd gemakkelijk en vaak vis je achter het net. Daarom organiseert Insert een Circulaire Safari samen met Woonin, Ingenieursbureau BOOT & BNI. Een eenvoudige manier om materialen te selecteren nog voor deze uit het gebouw verdwenen zijn.

 

Een simpel concept

Het concept van een Circulaire Safari is simpel. Je struint door een kantoorpand dat gesloopt of gedemonteerd gaat worden. Via een speciale app kun je met een foto aangeven welke materialen of producten je graag wilt hebben. Insert zorgt er vervolgens voor dat de sloper deze materialen netjes demonteert zodat jij ze kunt gebruiken in een nieuw project.

Zadelstede Nieuwegein

De eerste safari vindt plaats op 13 april in Nieuwegein. Zadelstede is een kantoorpand van Woonin uit 1983 met hoogwaardige inbouwpakketten. Met een oppervlakte BVO van bijna 8500 m2 verdeelt over 5 verdiepingen zijn er heel veel materialen beschikbaar die goed bruikbaar zijn in nieuwe projecten. Het gaat niet alleen om inrichting zoals meubilair, maar ook bouwmaterialen, installatiemateriaal en nog veel meer.

Bekijk de foto’s

Samenwerking

Met deze samenwerking tussen Insert, BOOT, Woonin en BNI willen we circulariteit op de kaart zetten om de cirkel rond te maken. Samen brengen we het circulaire gedachtegoed onder de aandacht bij de volledige keten, van zowel aannemers, slopers als (interieur)architecten.

Meld je snel aan

Wil je mee om een kijkje te nemen in de praktijk van herbruikbare materialen? We hebben een beperkt aantal plekken voor deze eerste safari, dus geef je snel op!

21-03-2024

Video: De waarde van hergebruik

Kijk niet alleen naar de financiële waarde van herbruikbare materialen! Collega Bram Williams geeft in deze korte uitl...

Verder lezen
01-02-2024

Video: Voldoen aan de wensen van potentiele kopers

Hoe sluiten jouw herbruikbare materialen aan bij architecten en aannemers? Collega Bram Willems geeft tips in deze korte...

Verder lezen
20-12-2023

Video: Data verzamelen over hergebruik

Benieuwd hoe je data verzamelt voor herbruikbare materialen? Collega Bram Willems geeft tips in deze korte uitlegvideo. ...

Verder lezen