Insert organiseert eerste Circulaire Safari

Categorie: Nieuws

29-03-2023

Logo Circulaire SafariOm herbruikbare materialen te oogsten uit een slooppand moet je er altijd vroeg bij zijn. Dat is niet altijd gemakkelijk en vaak vis je achter het net. Daarom organiseert Insert een Circulaire Safari samen met Woonin, Ingenieursbureau BOOT & BNI. Een eenvoudige manier om materialen te selecteren nog voor deze uit het gebouw verdwenen zijn.

 

Een simpel concept

Het concept van een Circulaire Safari is simpel. Je struint door een kantoorpand dat gesloopt of gedemonteerd gaat worden. Via een speciale app kun je met een foto aangeven welke materialen of producten je graag wilt hebben. Insert zorgt er vervolgens voor dat de sloper deze materialen netjes demonteert zodat jij ze kunt gebruiken in een nieuw project.

Zadelstede Nieuwegein

De eerste safari vindt plaats op 13 april in Nieuwegein. Zadelstede is een kantoorpand van Woonin uit 1983 met hoogwaardige inbouwpakketten. Met een oppervlakte BVO van bijna 8500 m2 verdeelt over 5 verdiepingen zijn er heel veel materialen beschikbaar die goed bruikbaar zijn in nieuwe projecten. Het gaat niet alleen om inrichting zoals meubilair, maar ook bouwmaterialen, installatiemateriaal en nog veel meer.

Bekijk de foto’s

Samenwerking

Met deze samenwerking tussen Insert, BOOT, Woonin en BNI willen we circulariteit op de kaart zetten om de cirkel rond te maken. Samen brengen we het circulaire gedachtegoed onder de aandacht bij de volledige keten, van zowel aannemers, slopers als (interieur)architecten.

Meld je snel aan

Wil je mee om een kijkje te nemen in de praktijk van herbruikbare materialen? We hebben een beperkt aantal plekken voor deze eerste safari, dus geef je snel op!

17-05-2023

Insert werkt samen met Rijkswaterstaat

“Kennis delen om snel stappen te zetten naar circulair werken in de GWW” Insert werkt in een consortium van SGS INTR...

Verder lezen
Straat in Amsterdam met fietsers
11-04-2023

Amsterdam werkt aan een circulaire openbare ruimte

“Als je spreekt over circulair werken dan is dat iets wat we op wereldniveau moeten doen”, vindt Michiel Stam van ge...

Verder lezen
Bouwvakkers demonteren een stalen kozijn in het Erasmus MC in Rotterdam
10-02-2023

Er is nog veel te doen

Het is de Week van de Circulaire Economie. Een prachtig initiatief van Het Versnellingshuis. Met z’n allen helpen we h...

Verder lezen