Adviseur Duurzaamheid & Circulariteit

Categorie: Vacature

Workshop Groen
04-10-2023

Over de vacature

De wereld vraagt om verduurzaming. Circulair werken in de bouw en openbare ruimte wordt de standaard, maar daar zijn we nog lang niet. Bedrijven en overheden moeten de omslag gaan maken van een lineaire naar een circulaire economie. Dat is niet altijd eenvoudig en het is een discipline die nog niet vastomlijnd is. Onze nieuwe Adviseur Duurzaamheid & Circulariteit helpt opdrachtgevers met hun vraagstukken en begeleidt hen bij circulaire projecten.

Jouw Werk

Jij bent binnen het team de expert op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. De ene dag ga je naar potentiële opdrachtgever om een mogelijke opdracht te bespreken. De andere dag komen collega’s en opdrachtgevers bij jou voor advies op het gebied van circulariteit. Hiervoor doe je onderzoek naar circulaire mogelijkheden en geef je opdrachtgevers creatieve en innovatieve oplossingen. Waar mogelijk help je ze ook met implementeren. Ook sluit je aan bij verschillende koepelorganisaties zoals CB’23 of Cirkelstad voor het delen en ontvangen van kennis. Daarnaast houd je dagelijks de organisatie scherp als we samen circulaire tools ontwikkelen en denk je strategisch mee met een opdrachtgever. Je beantwoordt hun vragen over hoe ze de tools van Insert kunnen inzetten om hun organisatie verder te verduurzamen.

De ideale match

Onze Adviseur Duurzaamheid & Circulariteit heeft een goed analytisch vermogen en verbindt praktijk en theorie gestructureerd aan elkaar en adviseert daarmee onze opdrachtgevers. Circulaire projecten pak je van kop tot staart op. Zowel de voorbereiding, uitvoering en begeleiding liggen in jouw handen. Je bent assertief en durft opdrachtgevers te adviseren en te begeleiden. Projecten voer je zelfstandig uit, bijvoorbeeld met behulp van data-analyse, interviews of onderzoek. Daarnaast verwoord je de inhoud van je werk helder op het niveau van verschillende stakeholders. Als je al ervaring hebt met het uitvoeren van LCA of MPG-berekeningen is dat heel fijn. Nieuwe ideeën over hoe wij onze diensten kunnen verbeteren en ontwikkelen horen we graag van je! En bovenal wil jij de wereld een stukje mooier en duurzamer maken.

Het team

Stichting Insert is koploper op het gebied van circulair denken en doen in de bouw- en infrawereld. We zijn een dynamisch team van vijf personen met een passie voor circulariteit. Wij onderscheiden met onze positief kritisch blik op de transitie naar circulariteit en wat dat nu en in de toekomst betekent. We doen dit door positieve en inspirerende verhalen te vertellen in de markt. Samen met onze opdrachtgevers staan we het liefst op de plekken waar we echt verschil maken door niet alleen te praten, maar ook echt te doen.

Dit bied jij ons

 • Minimaal 4 jaar werkervaring
 • Wo werk- en denkniveau
 • Opleiding vergelijkbaar met Industrial Ecology, Sustainable Development, Environmental Sciences, Civiele techniek of Bouwkunde (met een focus op circulariteit)
 • Sterke affiniteit met circulair en biobased
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • 32 – 40 uur
 • Zelfstandig / Innovatief / Assertief / Analytisch / Humor

Dit bieden wij jou

 • Wij stellen jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling voorop.
 • Natuurlijk een goed marktconform salaris. Je krijgt van ons een voorstel op maat.
 • 32 vakantiedagen bij 40-urige werkweek
 • Goede pensioenregeling en verzekeringen
 • Flexibele werktijden, mogelijkheid om thuis te werken
 • Telefoon en laptop van de zaak

Interesse?

Spreken Insert en deze functie je aan? Dan willen we je graag ontmoeten!

Stuur je motivatie en CV naar peter.kreukniet@insert.nl. Dan praten we snel verder.

Stel je liever eerst je vragen? Dat kan natuurlijk ook. Bel dan met Peter Kreukniet, Programmamanager Circulair op (06) 300 406 29. Of stuur een mail naar peter.kreukniet@insert.nl.

21-03-2024

Video: De waarde van hergebruik

Kijk niet alleen naar de financiële waarde van herbruikbare materialen! Collega Bram Williams geeft in deze korte uitl...

Verder lezen
01-02-2024

Video: Voldoen aan de wensen van potentiele kopers

Hoe sluiten jouw herbruikbare materialen aan bij architecten en aannemers? Collega Bram Willems geeft tips in deze korte...

Verder lezen
20-12-2023

Video: Data verzamelen over hergebruik

Benieuwd hoe je data verzamelt voor herbruikbare materialen? Collega Bram Willems geeft tips in deze korte uitlegvideo. ...

Verder lezen