54 Leilindes verplant

Categorie:

01-05-2024

Bij de tuinbouwschool in Fredriksoord stonden 54 oude leilindes die verplant zijn met hulp van Insert. Samen met onze partner Pius Floris Boomverzorging zochten we een goede nieuwe plek om de 50 jaar oude bomen te verplanten. En dat is gelukt!

In maart 2024 gingen de eerste 22 bomen op transport naar Schiphol en in de daarop volgende weken werden de rest van bomen verplant.

Om de leilindes eenvoudig te vervoeren zijn ze eerst gesnoeid. Daarna worden ze met een verplantmachine uit de grond getild. De kluit wordt dan voorzien van gaaslappen en een korf. Op die manier blijft er een goede kluit aan zitten en zijn ze goed te vervoeren.

Bomen en ander groen leveren enorm veel toegevoegde waarde aan het ecosysteem en de omgeving, de natuur en de mens kunnen niet zonder. Daarom moeten we oude bomen niet kappen, maar verplanten. Ook dat is circulair werken!

Meer weten?

In ons greenpaper ‘Circulair verplanten’ lees je meer over hoe je verplanten moet aanpakken en hoe je jouw organisatie daar in mee krijgt.

Meer projecten

Sluisdeuren hergebruikt

Een mooie samenwerking van onze Insert partners Struijk Sloop- en Grondwerken en Van den Berg Hardhout. Vier sluisdeure...

Bekijk project

Gemeente Amsterdam zet in op hergebruik

Hergebruik van straatstenen

Programma ‘hergebruik, tenzij’ van de gemeente Amsterdam: het nieuwe normaal voor de openbare buitenruimte Steeds me...

Bekijk project

Deze boom maakte een reis van 100 kilometer

Boom verplant naar nieuwe locatie in Amersfoort

Van Bornerbroek in Twente naar Amersfoort, een flinke trip voor een boom van 45 jaar oud en 8 meter groot. Deze boom hee...

Bekijk project