BNI wordt Gaudí-partner voor circulair interieurontwerp

Categorie: Nieuws

Bloemen voor bestuur BNI
10-02-2022

Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI) en Stichting Insert hebben op 8 februari een samenwerkingsovereenkomst getekend. Samen gaan ze elkaar versterken op het gebied van praktische ontwerpkracht als het gaat om circulair bouwen met een focus op interieurarchitectuur.

Creativiteit en leren van elkaar, is nodig om de kennisketen voor circulair ontwerp te laten groeien en vooral sterker te maken. Het buiten de gebaande paden kijken, maar ook werkelijk stappen zetten heeft pioniers nodig. “Met dit partnerschap zetten wij gezamenlijk in op deze pioniersrol.  We zoeken duidelijk de samenwerking op met verschillende disciplines in de brede bouwketen”, zegt Taco Hylkema van de BNI.

Screenshot uit Inspiratiesessie

Interieurarchitect Susanne Bakkenist in gesprek met interieurarchitect Roger Haan tijdens de livestream

Tijdens de inspiratiesessie “Circulair interieurontwerp: hoe dan?”, die via een livestream tijdens de Week van de Circulaire Economie werd uitgezonden, hebben BNI-voorzitters Taco Hylkema en Jaap Molenaar samen met programmamanager circulair Peter Kreukniet van Stichting Insert hun handtekening gezet onder deze samenwerkingsovereenkomst. Een belangrijke stap, waarmee wij gezamenlijk circulariteit hoog op de agenda zetten.

Programmamanager van Insert Peter Kreukniet is verheugd over de nieuwe samenwerking: “Wij zijn trots en blij met deze nieuwe samenwerking en wij verheugen ons op de projecten die wij gezamenlijk gaan oppakken.”

Taco Hylkema en Jaap Molenaar ondertekenen overeenkomst in bijzijn van Peter Kreukniet

BNI-voorzitters Taco Hylkema en Jaap Molenaar ondertekenen overeenkomst in bijzijn van Peter Kreukniet van Insert

Met BNI als Gaudí van Insert onderstrepen wij de samenwerking en verwelkomen een innovatieve partner in ons netwerk. Gaudí’s zijn strategische partners van Insert en dragen bij aan onze circulaire doelstellingen. We noemen deze partners Gaudí, naar de beroemde architect uit de twintigste eeuw. Hij had durf om te veranderen, nam initiatief en was pionier. Op deze manier willen wij ook samenwerken met de BNI.

 

Ook meedoen?

Wil jij ook meedenken (en doen) hoe we samen kunnen voldoen aan onze circulaire ambities en doelstellingen? Kijk naar de mogelijkheden partner te worden en neem contact met ons op.

Partner worden

 

29-03-2023

Insert organiseert eerste Circulaire Safari

Om herbruikbare materialen te oogsten uit een slooppand moet je er altijd vroeg bij zijn. Dat is niet altijd gemakkelijk...

Verder lezen
Bouwvakkers demonteren een stalen kozijn in het Erasmus MC in Rotterdam
10-02-2023

Er is nog veel te doen

Het is de Week van de Circulaire Economie. Een prachtig initiatief van Het Versnellingshuis. Met z’n allen helpen we h...

Verder lezen
Jubileum Insert 2023
08-02-2023

Insert 5 jaar!

Vandaag precies vijf jaar geleden stonden 12 slopers en Ingenieursbureau BOOT aan de wieg van Stichting Insert. Een prac...

Verder lezen