BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt

15-10-2020

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt Ingenieursbureau BOOT groeit, en door het grotere aantal medewerkers heeft het bedrijf behoefte aan nieuwe ruimtes om ontspannen te vergaderen en voor het houden van bijeenkomsten. Daarom is de oude kantine omgevormd tot ‘circulair café’, een ruimte voor het ontvangen van groepen, en enkele overlegruimtes.

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt, waarbij zo veel mogelijk vrijkomend materiaal wordt hergebruikt en zo veel mogelijk in de regio vrijgekomen materialen zijn gebruikt. Zo zijn er twee grote glazen puien uit een te slopen ziekenhuis gebruikt, is een 200 jaar oud hek uit een sluizencomplex in Gouda als traphek gebruikt en is er sloophout gebruikt voor het maken van de keukenblokken.

Dit resulteerde in de unieke vormgeving van het circulaire café. Het gebruik van circulaire materialen is over het geheel gezien kostenneutraal, en levert een flinke besparing op het gebruik van nieuwe grondstoffen op.

Meer projecten

Hooijer Renkum sloopt Zwembad De Slag te Hoevelaken circulair

Hooijer Renkum sloopt Zwembad De Slag te Hoevelaken circulair In opdracht van de gemeente Nijkerk heeft Hooijer Renkum Z...

Bekijk project

Circulaire sloop van Noordgouw school te Hattem

Circulaire sloop van Noordgouw school te Hattem De sloop van de Hattemse dependance van CSG ‘De Noordgouw’ is do...

Bekijk project

Circulair slopen Fruitbuurt Utrecht, A. Van Liempd Sloopwerken

De sloop van 101 woningen in de Fruitbuurt in Utrecht is een goed voorbeeld van hoe circulair slopen op een slimme mani...

Bekijk project