BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt

Categorie:

15-10-2020

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt Ingenieursbureau BOOT groeit, en door het grotere aantal medewerkers heeft het bedrijf behoefte aan nieuwe ruimtes om ontspannen te vergaderen en voor het houden van bijeenkomsten. Daarom is de oude kantine omgevormd tot ‘circulair café’, een ruimte voor het ontvangen van groepen, en enkele overlegruimtes.

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt, waarbij zo veel mogelijk vrijkomend materiaal wordt hergebruikt en zo veel mogelijk in de regio vrijgekomen materialen zijn gebruikt. Zo zijn er twee grote glazen puien uit een te slopen ziekenhuis gebruikt, is een 200 jaar oud hek uit een sluizencomplex in Gouda als traphek gebruikt en is er sloophout gebruikt voor het maken van de keukenblokken.

Dit resulteerde in de unieke vormgeving van het circulaire café. Het gebruik van circulaire materialen is over het geheel gezien kostenneutraal, en levert een flinke besparing op het gebruik van nieuwe grondstoffen op.

Meer projecten

Gemeente Amsterdam zet in op hergebruik

Hergebruik van straatstenen

Programma ‘hergebruik, tenzij’ van de gemeente Amsterdam: het nieuwe normaal voor de openbare buitenruimte Steeds me...

Bekijk project

Deze boom maakte een reis van 100 kilometer

Boom verplant naar nieuwe locatie in Amersfoort

Van Bornerbroek in Twente naar Amersfoort, een flinke trip voor een boom van 45 jaar oud en 8 meter groot. Deze boom hee...

Bekijk project

Hooijer Renkum sloopt Zwembad De Slag te Hoevelaken circulair

Hooijer Renkum sloopt Zwembad De Slag te Hoevelaken circulair In opdracht van de gemeente Nijkerk heeft Hooijer Renkum Z...

Bekijk project