BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt

Categorie:

15-10-2020

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt Ingenieursbureau BOOT groeit, en door het grotere aantal medewerkers heeft het bedrijf behoefte aan nieuwe ruimtes om ontspannen te vergaderen en voor het houden van bijeenkomsten. Daarom is de oude kantine omgevormd tot ‘circulair café’, een ruimte voor het ontvangen van groepen, en enkele overlegruimtes.

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt, waarbij zo veel mogelijk vrijkomend materiaal wordt hergebruikt en zo veel mogelijk in de regio vrijgekomen materialen zijn gebruikt. Zo zijn er twee grote glazen puien uit een te slopen ziekenhuis gebruikt, is een 200 jaar oud hek uit een sluizencomplex in Gouda als traphek gebruikt en is er sloophout gebruikt voor het maken van de keukenblokken.

Dit resulteerde in de unieke vormgeving van het circulaire café. Het gebruik van circulaire materialen is over het geheel gezien kostenneutraal, en levert een flinke besparing op het gebruik van nieuwe grondstoffen op.

Meer projecten

Sluisdeuren hergebruikt

Een mooie samenwerking van onze Insert partners Struijk Sloop- en Grondwerken en Van den Berg Hardhout. Vier sluisdeure...

Bekijk project

54 Leilindes verplant

Bij de tuinbouwschool in Fredriksoord stonden 54 oude leilindes die verplant zijn met hulp van Insert. Samen met onze pa...

Bekijk project

Gemeente Amsterdam zet in op hergebruik

Hergebruik van straatstenen

Programma ‘hergebruik, tenzij’ van de gemeente Amsterdam: het nieuwe normaal voor de openbare buitenruimte Steeds me...

Bekijk project