Sluisdeuren hergebruikt

Categorie:

01-05-2024

Een mooie samenwerking van onze Insert partners Struijk Sloop- en Grondwerken en Van den Berg Hardhout. Vier sluisdeuren werden door Struijk geoogst en worden nu hergebruikt door Van den Berg. Peter Kreukniet zorgde vanuit Insert voor de verbinding.

De sluisdeuren komen uit Gemeente Amsterdam. Twee uit de Westerdokwaterkering en twee deuren van de Westerkanaalhoogwaterkering. De deuren zijn over water vervoerd naar Struijk en daar zijn de deuren geheel gedemonteerd.

Corstian van Hartingsveldt, directeur bij Struijk: “We hebben het hout van de sluisdeuren geoogst in 2022 met als doel er een duurzame herbestemming voor te zoeken. Vanuit ons netwerk heeft Peter Kreukniet van Insert ons in contact gebracht met Henk Bloemert van Van den Berg Hardhout. Dat heeft geresulteerd in een mooie samenwerking.”

De balken zijn van Azobe-hardhout en ruim 40 cm dik en ongeveer 7 meter lang. Van Den Berg levert het nu onder het FSC Recycled-keurmerk.

Albert Oudenaarden, directeur bij Van den Berg Hardhout: “Als partner van Insert zijn we blij dat de verbinding wordt gelegd met ons. Op deze manier kunnen we nog meer hout op een hoogwaardige manier hergebruiken.”

Heb jij ook interessant aanbod waar we je bij kunnen helpen?

Insert ondersteunt dagelijks bij mooie matches tussen vraag en aanbod. Zo zorgen we voor meer hoogwaardig hergebruik van materialen. Neem contact op met Peter Kreukniet

Meer projecten

54 Leilindes verplant

Bij de tuinbouwschool in Fredriksoord stonden 54 oude leilindes die verplant zijn met hulp van Insert. Samen met onze pa...

Bekijk project

Gemeente Amsterdam zet in op hergebruik

Hergebruik van straatstenen

Programma ‘hergebruik, tenzij’ van de gemeente Amsterdam: het nieuwe normaal voor de openbare buitenruimte Steeds me...

Bekijk project

Deze boom maakte een reis van 100 kilometer

Boom verplant naar nieuwe locatie in Amersfoort

Van Bornerbroek in Twente naar Amersfoort, een flinke trip voor een boom van 45 jaar oud en 8 meter groot. Deze boom hee...

Bekijk project